InternasionalLiputanNasional

Najib Rajak Tidak Muncul di Umno

BTN iklan

KUALA LUMPUR, 10/5 (LEI) – Ketua Barisan Nasional (BN) Datuk Seri Najib Razak tidak muncul di Markas Besar UMNO di PWTC, Rabu malam (9/5) sebagaimana informasi yang beredar sebelumnya.

Wartawan lokal dan internasional dibiarkan menunggu dalam sidang media yang semestinya diadakan oleh Najib untuk membicarakan keputusan Pemilihan Umum Ke-14 atau Pilihan Raya (PRU).

Najib Razak merupakan Presiden UMNO yang juga perdana menteri sementara yang memimpin pemerintah persekutuan di bawah BN.

Wakil Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yang juga Menteri Dalam Negeri dan Wakil Presiden UMNO Datuk Seri Hishammuddin Hussein terlihat memasuki bangunan tersebut dan terus menuju ke arah Menara Dato Onn.

Ketua Wanita UMNO Tan Sri Shahrizat Abdul Jalil terlihat meninggalkan PWTC sebelumnya.

Sebelumnya Tun Dr Mahathir Mohammad dalam jumpa pers mengatakan PH mencapai kursi mayoritas di Dewan Rakyat dan juga memenangi enam negara bagian.

Mahathir menuding Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) atau KPU enggan menandatangani keputusan resmi Pemilu.

Namun demikian Ketua SPR Tan Sri Mohd Hashim Abdullah membantah pihaknya sengaja menangguhkan keputusan tersebut dan meminta rakyat Malaysia bersabar menunggu pengumuman resmi. [antara]

Kata kunci
Perlihatkan Lebih

Tinggalkan Balasan

Baca Lainnya

Close

Adblock Detected

Tolong matikan adblocker anda untuk tetap mendukung kami